Energie bespaarbox

Eenvoudige en snel toe te passen energie-besparingsmogelijkheden.

Vanaf september dit jaar stelt de gemeente voor inwoners van Den Haag zogenaamde energiebesparing boxen ter beschikking.

In deze boxen zitten o.a. ledlampen, tochtstrips (ook voor de brievenbus – maar werkt dan voor ons als zandvanger) warmte terug stralende folie voor achter de radiatoren, zandloper als soort hulp voor de tijd onder de douche etc.

Doel van deze actie is dat mensen bewuster worden van energie gebruik en vermindering hiervan in hun eigen woning.

De box is gratis. Naast de boxen wordt aan bewoners die dat willen ook gratis advies gegeven door energie-experts. Bijvoorbeeld over de temperatuur van de cv-ketel. Of een waterbesparende douchekop. Dat gaat op afspraak maar is niet verplicht. En verplicht verder ook tot niets.

De klankbordgroep heeft in overleg met het verduurzaming team Van oranje naar Groen voor alle bewoners in de flat een Energiebesparing box aangevraagd. Nadere informatie over wanneer de uitreiking is en met wie vervolgafspraken gemaakt kan worden volgt nog.

Verder is het gesprek gaande over de begeleiding ten behoeve van energiebesparende mogelijkheden in de individuele appartementen door een Energiecoach. Kosten: 3000-4000 euro. Ook weer aangeboden door de gemeente Den Haag.

Deze Energiebesparing actie loopt parallel aan ons verduurzaming project Van Oranje naar Groen.

Meer over de status daarvan via Denise: Info@vanoranjenaargroen.nl

1 gedachte over “Energie bespaarbox”

Plaats een reactie